<

<$Çin malı araba, araba haberleri ve ilanları, traktörler, ucuz otomobiller: Şubat 2012h2><$Traktörler hakkında bilgiler, traktör fiyatları, servisleri, bayiler, ikinci el, 2. el fiyatlar, satış, resimleri, yedek parça, Erkunt, Tafe, Tümosan, LS, Massey Ferguson


KizlarSoruyor.com sitesinde başlayan KizlarSoruyor.com'un Yeni Sloganı Ne Olsun? yarışmasında birincilik ödülü 50 TL değerinde Mudo.com.tr hediye çeki ve SekerliSeyler.com'dan ev yapımı, nefis kurabiyeler. İkinci olan katılımcı da bir kutu kurabiye kazanıyor.

18 Mart 2012 tarihine kadar katılıma açık olan yarışmaya katılmak çok kolay. KizlarSoruyor.com sitesine uygun, orijinal bir sloganı
http://www.bitenekadar.com/ Facebook Sitesini BEĞEN 30 TL Kazan

Bu kampanyada 30 TL kazanmak için yapmanız gereken tek şey, Bitenekadar.com un Facebook üzerindeki sayfasını “Beğen” mek ve http://www.facebook.com/Bitenekadar?sk=app_6009294086 adresindeki form aracılığı ile, http://www.bitenekadar.com/ a üye olmak yada mevcut bir üyeliğiniz var ise üyelik girişi yapmaktır. Yeni üyelik yada üyelik
Başarı nedir? Peki ya mağlup olmayı küçümsüyorsak?




Siz de deneyin birbirinden güzel hediyeler kazanma şansı yakalayın!
Yeni Fairy Platinium'u deneyin, hem bulaşıklarınızdaki hem de makinenizdeki yağları nasıl dize getirdiğini anlatın, deneyimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşın, hediyeler kazanma şansı yakalayın.
http://www.facebook.com/denedimbiliyorumfanpage?sk=app_190322544333196



Geçen haftaki cezerye ödüllü kampanyamız çok talep gördü. Göz hakkı vardır dedik. Bu hafta da 2 kişiye Mersin'den 1'er kutu cezerye gönderelim. Kargo ücretini de biz karşılayalım. Siz de afiyetle yiyin istedik.

27 Şubat akşamına kadar aşağıdaki fotoğrafı profilinde paylaşan 2 kişiye Mersin'den 1 kutu cezerye hediye;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150694375144083

Lütfen fotoğrafın

Sony, en renkli VAIO serisi için Ece Sükan'la güzel bir işe imza attı. Ünlü moda ikonu Ece Sükan, benim bloguma yakışacak olan rengi belirledi. Blogları tek tek inceleyen Ece Sükan içerik, tasarım ve duruşa göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana beyaz VAIO'yu seçti.




Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony


Aşağıdaki linkteki basit kayıt formunu doldurarak, 250 puan kazanacaksınız. Bu puanlarla www.markafoni.com , http://www.hepsiburada.com/ dan hediyenizi seçebilir ve aylık çekilişlerle Apple i-Pad kazanma şansına sahip olabilirsiniz.
http://bit.ly/wP190i

CP Piliç ürünleri ile yemek pişirmeyi hepimiz biliyoruz. Peki bu yemekler ne kadar lezzetli olabilir? Nasıl yapılır? İşte bunu görmek için CP Piliç bir yarışma düzenledi; kendine güvenen aşçılar bu yarışma sizin için geliyor. Seçimleri Emine Beder yapacak!
http://on.fb.me/wHt6uF


Dizisponsorlari.com, Cotonbox sponsorluğunda yeni bir kampanyaya sizleri davet ediyor.

Dizisponsorlari.com dizilerde ev tekstilinde trenleri belirleyen Cotonbox (sümaş Tekstil) sponsorluğunda gerçekleşen hediye kampanyasında en çok puan toplayan birinciye çoçuklar duymasın da gördüğünüz yeşil işlemeli nevresim takımını ,ikinciye ise yalan dünya dizisinde gördüğünüz nevresim takımını hediye
Eurovision 2012'de ülkemizi temsil edecek şarkı belli oldu.Bakü'de yapılacak yarışmaya Can Bonomo "Love Me Back" isimli şarkıyla çıkacak.Söz ve müziği Can Bonomo'ya ait olan şarkı, biz denizcinin aşk hikayesini anlatıyor. Yüklenen videolardaki görüntü kalitesi kötü, daha iyisini bulunca onu yayınlarım.


Şarkı güzel fakat bu yarışma için yeterince iddialı değil kanımca.Girişi duyunca baya bi güzel olacağını falan düşündüm ama sonrası yeterli gelmedi pek.Yine de umarım yarışma günü bir şekilde işler değişir ve bunları söylediğimden utanırım.


Etiketler: , , , ,



Pizza Hut Türkiye Facebook sayfasındaki içi dolu kutucuk uygulaması binlerce hediye kazandırıyor. Sufleler, pizzalar, hediye çekleri, playstationlar ve daha birçok hediye sizleri bekliyor.
Kazanmak için yapman gereken tek şey kutuya tıklamak. Arkadaşlarınızı davet ederek daha çok kutu açmak da sizin elinizde.
http://apps.facebook.com/icidolukutucuk/
Bulgaristan'ın yeni ve yerli otomobili üretim bantlarından inmeye başladı.
Avrupa'da daralan pazar ve üretim bazı ülklelerde  tam tersi bir görüntüye sahip!
Çin -  Bulgaristan işbirliği sayesinde Great Wall imzalı otomobiller yollara çıkıyor. 
Otomobil  fabrikasının resmi açılış töreni Başbakan Boyko Borisov'un da katılımıyla bugün gerçekleşti.Voleex markalı hathback otomobile Hover ve Steed adındaki iki model eşlik ediyor.Araçlarda Japon markalarının çizgilerini hissetmek mümkün. Özellikle Voleex'te Toyota'yı hatırlayacaksınız.
Başlangıçta kapasite
 50 000 otomobil olarak öngörülüyor. Zaman içinde üretimin artışıyla beraber ihracatta yapılacak. Yatırım; Rusya, Belçika ve Slovakya arasından Bulgaristan'a geldi.
Voleex C10 modelinin yaklaşık  16 000 Leva yani 8 000 Avro
olması bekleniyor.
Bnr.bg nin haberine göre   bu yatırım, 1989 yılından sonra en büyük  otomotiv projesi. En son araç üretimi 1996 yılında gerçekleştirilmiş.

Etiketler: , , , ,

KAZANMAKMAK Facebook sayfası ile Galatasaray - Beşiktaş maç bileti kazanmak çok kolay. Hemen tıklayın, soruyu cevaplayın, Galatasaray - Beşiktaş derbisini tribünden ileyin.
http://apps.facebook.com/oduller-sorular/KAZANMAKMAK_GS_BJK/soru/357?ch=3&ri=315707061782189

Etiketler: , , , ,

Postmodern darbe olarak bilinen 28 Şubat'ın yeni belgeselini görüyoruz şu günlerde ekranlarda.M.Ali Birand'ın hazırlamış olduğu belgesel 93'ün olaylı günlerinden 28 Şubat dönemi ve etkilerine kadar işliyor olayları.Olayın birebir tanıklarının da yer aldığı Son Darbe: "28 Şubat" belgeseli haftaiçi hergün CNN Türk'te yayınlanıyor.

Yakın tarihe olan merakım oldukça fazla şüphesiz.Hele ki bu olayların yaşadığım dönemlerde gerçekleşmiş olması bu merakımı daha fazla arttırmıştır her zaman.1990-2002 arasıyla son 10 yılımızı mukayese ettiğimde aslında şu son 10 yılımızın ne kadar sakin bir ortamda geçtiğini söylemem gerekiyor sanırım.Birand'ın da dediği gibi, insanların adeta bedava yaşadığı, kimin neye hizmet ettiği belli olmayan çok karışık dönemler yaşanmış 90'lı yıllarda.

Zaten bugüne kadar gerçekleşen tüm darbelere zemin oluşturmak için de bu yol hep seçilmiştir.Koca bir hükümetin Ordu tarafından bir anda ipinin nasıl çekildiği ve ardındaki vahim olaylara tanık olmuş bu ülke 28 Şubat'ta.Dinci söylemlerin birer korku unsuru haline getirilip, her eylemi rejime aykırı olarak görecek derece paranoyaların ülkeyi büsbütün kapladığı bir zamanda, dönemin hükümeti Refah Partisi "Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri" gerekçesiyle kapatılıyor...

Fakat bu darbeci zihniyet, bir şeyin farkına varamıyor.28 Şubat postmodern darbesinin ülkedeki muhafazakar kesime nasıl ters etki yapacağını düşünemeyenler,  yok etmeye çalıştıkları ideolojinin kat be kat güçlenmiş bir şekilde 2001 yılında canlandığına şahit oluyorlar...


Son Darbe 28 Şubat 1.Parça (Uğur Mumcu suikasti, Turgut Özal'ın ölümü, Madımak hadisesi)
 

Son Darbe 28 Şubat 2.Parça (İSKİ yolsuzluğu, Ekonomik kriz, Refah partisinin yükselişi)



Son Darbe 28 Şubat 3.Parça (33 şehit, Türk - Kürt gerginliği, Refah partisi krizleri) 
 
Son Darbe 28 Şubat 4.Parça (Refahın önlenemeyen yükselişi, Devlet içindeki çeteleşmeler, Gazi mahallesi olayları)
 
Son Darbe 28 Şubat 5.Parça (Kardak krizi, Özdemir Sabancı suikasti, Hükümetsiz günler, Anayol koalisyonu, Refahın devre dışı bırakılması)




Son Darbe 28 Şubat 6.Parça (Refah - DYP Koalisyonu, Darbenin ilk adımları, Hapishanelerde sıkı yönetim, Erbakan - Kaddafi görüşmesi, Eksen kayması tartışmaları, Susurluk kazası)


Son Darbe 28 Şubat 7.Parça (Batı çalışma grubu, Refah'ta şeriat söylemleri, Tarikat liderlerine Başbakanlık konutunda iftar yemeği, Sincan'da tankların yürüyüşü)

Son Darbe 28 Şubat 8.Parça (28 Şubat MGK'sı, Refah'a kapatma  davası)


 
Son Darbe 28 Şubat 9.Parça (Hükümetin başına Mesut Yılmaz geçiyor, Refah kapatılıyor, Tayyip Erdoğan hapse giriyor)
 
Son Darbe 28 Şubat 9.Parça (Köstebek davası, Başbakanlığa Mesut Yılmaz geliyor, Refah kapatılıyor, Tayyip Erdoğan hapse giriyor)
 
Son Darbe 28 Şubat 10.Parça (Apo'nun yakalanışı, Merve Kavakçı krizi, Hedef Gülen hareketi, 1999 depremi)
 
Son Darbe 28 Şubat 11.Parça (Apo'nun yargılanması ve idamdan kurtarılması, Türkiye, Avrupa birliği adayı, Hizbullah operasyonu, Ahmet Kaya yasağı ve ölümü, Fazilet Partisi kurultayı)
 
Son Darbe 28 Şubat 12. Son Parça (2001 ekonomik krizi, Fazilet Partisi'nin kapatılması, Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluyor, AK Parti iktidara geliyor, Koalisyon partileri meclis dışı kalıyor)
28 Şubat döneminde meydana gelen olaylar aslında çok yakın bir geçmişte yeniden gerçekleştirilmeye çalışıldı.Hele hele 2007 yıllarında kara propaganda, kapatma davası ve e-muhtıra, mevcut iktidarı yıkmak için yapılan son hamlelerdi.28 Şubat'ı yaratanların bugünkü mevcut iktidarın çok daha güçlü bir şekilde sandıktan çıkmasındaki payları da elbette büyük.

Etiketler: , , , , , , , , ,

Geçen haftaki Facebook kampanyamız pek bir güzel olmuştu. Bu hafta da bir kampanya yapalım istedik.

Bu akşamına kadar aşağıdaki linkteki fotoğrafı paylaşıp çekilişe katılanlar arasından 2 kişiye Mersin'den 1 kutu cezerye gönderiyoruz. Kargo ücretini de biz karşılıyoruz. Size sadece yemek kalıyor :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150677918724083

Not: Kampanyaya katılabilmeniz için
CONQUEST 1453 OFFICAL TRAILER


Genel  olarak sonbahar ve ilkbahar fuarların en sık yapıldığı zamanlar.. 
Şu sıralar ise fuarların biri bitiyor biri başlıyor.8 ile 18 Mart arası yapılacak olan Cenevre/Geneva  Uluslararası Otomobil Fuarı  otomotiv sektörü olduğu kadar otomobilseverlerinde ilgisini çekiyor.Bu furda bir çok marka yeniliklerini  ve araçlarını tanıtırken birçok dünya prömiyeri de gerçekleştirilecek.
Fuarda yer alacak otomobillere kısa bir bakış;
Tasarımıyla, yeni motor seçenekleriyle  tanıdık bir yüz ama yeni bir otomobil;
 Renault Megane.



Fiat 500'ün genişletilmiş hali olan 500L daha büyük, ferah ve şirin görünümün yanında Mini'ye de ciddi anlamda rakip olacak gibi..

 Ford B Max, son dönemde kapılarıyla ilgi çeken araca giriş çıkışlarda büyük rahatlık yaşatacak bir aile otomobili.
Adı sıkça gündeme gelen spor bir otomobil; Lexus LF - LC
Dacia'nın son modeli; Lodgy
Opel'den Mokka
 Audi Rs4 Avant; güçlü, çekici ve bir vagon.
 Gizemli Hyundai i30.
 Volkswagen'in beş kapılı minik otomobili; UP.
 Nonda NSX Concept.
Ünlü otomobil tasarımcısı Pininfarina'dan farklı bir otomobil; Cambiona.
 Hem lüks, hemde spor sedan.

Etiketler: , , , , , , , , ,

Bizz@Kampüs, seni hayal ettiğin geleceğe taşıyacak bir proje yarışma platformu.
Yıldız Holding bünyesinde parlayan yıldızlardan biri olmak, kariyerine doğru bir başlangıç yapmak için, Bizz@kampüs proje yarışmasına seni de bekliyoruz.

Bu yıl Bizz@kampüs’ün sponsoru Biskrem. Biskrem için senden yenilikçi ve yaratıcı fikirler bekliyoruz.

Yapman gereken çok basit... Hemen 3 kişiden oluşan takımını
Snickers açlar meydanı kazandırıyor.
Oyunu oynamak için sayfayı beğen, sonra ister arkadaşını mikrofona konuştur, ister tüylü bamyalarla dalga geç.
Açlar meydanına gel, rakiplerini yenerek kazandığın her 100 puan için her hafta 3 kişiye 2 kutu snickers çekilişine katıl.
http://www.facebook.com/SnickersTR?sk=app_367561546587316
Çin'den bir klon vakası daha.. 
Kopyalama, klonlama, benzetme adına ne derseniz deyin.Çin firmalarının üstüne yapışmış durumda. Bir yere gelmek için bu işi yaptılar hala yapıyorlar. Bazılarıda birçok tasarımcı ve mühendis  getirterek, yetiştirerek kendilerine ait, özgün araçlar, ürünler imal ediyorlar. Artık kopyalama devri geçti, uluslararası firmalarla işbirliği, satın almalarla uğraşanlarda var.Yanardağ lavları gibi üretiyorlar ve bunu özellikle ucuzluk   yönüyle
 dünya ülkelerine yayarak satıyorlar...Son klonlama olayı Ford ile JAC arasında. 
Ford'un ünlü  F150'si JAC'ın mavi

logosuyla 4R3 olarak ortaya çıkarılmış.

1975 yılında yollara Amerika'dan çıkan Ford F 150 ilk kez
 JAC tarafından kopya ediliyor!
Sözü edilen modellerden F 150; 3.5 litre V6 bir motora sahipken
 4R3 ise 2.8 litrelik  4 silindirli bir dizel motora sahip. Ford, dünyanın her yanında satılırken, JAC ise Kuzey Amerika haricinde tüm kıtalar üzerinde yer alıyor..
Aslında JAC 4R3 yine aynı markanın Ruiling modeline benziyor-muş.
Bu model ise  Chevrolet Silveredo klonu! 
Detroitnews.com'a göre Ford dava durumunu araştırıyor.
Diğer taraftan Çin'de dava açıp kazanmanın da güç olduğu da vurgulanıyor.
 Büyük olasılıkla  bu davada! bir sonuç çıkmayacak.

Etiketler: , , , , ,

Napolyon.com Üyelerinden 2012 Oscar Tahminleri Geliyor!

15 - 26 Şubat 2012 tarihleri arasında kampanyaya katılıp, 2012 Oscar Ödüllerini en az 5 dalda doğru tahmin edin, birbirinden güzel filmlere biletler kazanın!

www.napolyon.com
Fiat, en çok satan markalar arasında ilk sıralarda yer almaya devam ediyor.
 Yerli otomobil imal eden  Ford Otosan,  Oyak Renault ile Tofaş Fiat uzun yıllar birbirlerine rakip oldular.Ve ithal markaların da yer aldığı rekabetin ilk yılları olan! 1990'lı yıllara kadar Kuş Serisi'yle en çok satanlar listesindeydi.Kuş serilerinin yerine bir çalışma yapılmadı ama onun yerine en çok satanlar listesine Fiat Doblo girdi.Kartal gibi hem otomobil hem iş için kullanılan, bir ölçüde  onun yerini alan Fiat Doblo gerçekten çok yönlü ve teknolojik bir araç.İhraçta edilen aracın ikinci versiyonu ilkiyle beraber üretiliyor. Üstelik farklı markalarla  dünya yollarına
da çıkıyor...
İlkinin adı ise Doblo Classic.
 Ayrıca Fiorino da bu seriyi tamamlayan küçük erkek kardeş kıvamında.
Bir dönem iyiler arasında yer alan ancak son zamanda yenilenmeyen ve ilgi gösterilmeyen Palio ve Siena/Albea son günlerini yaşıyor. Tofaş artık bu ikiliyi üretmeyecek. Onun boşluğunu Panda, Punto ile kapatmayı düşünen Tofaş, 
Albea'nın oynadığı sınıfta rakipleri  Hyundai Accent  (ki oda son günlerini yaşıyor ve oda üretilmeyecek!) ve Renault Symbol'un karşısına Fiat teknolojili yerli bir otomobil ile çıkacak..Symbol'ünde 2 - 3 yıl içinde yenileneceğini düşünürsek önümüzdeki dönemde bu sınıfta rekabet başka rakipler çıkmazsa yeni Symbol ve Tofaş imzalı yerli otomobil arasında olacak. Çin'den gelen ve gelecek olanları da hesaba katmak gerekir mi? bu da ilginç bir ayrıntı.




Linea ise aslında  Megane Sedan olan Fluence karşısında özellikle bu yıl çok başarılı. 2012 sonlarına doğru makyajlı haliyle yine ilk sıralara oynayacak.

Etiketler:

Limuzin, devlet ve firma yöneticilerinin kullandığı lüks, konforlu ve  uzun otomobile verilen  bir isim.Fransızca Limousine  kelimesi,  gititikçe hırpalanan Türkçemiz'de Limuzin  kelimesine dönüşmüş. 
Limuzin denince de akla Cadillac markalı uzun     otomobiller geliyor..Mercedes Benz başta olmak üzere bir çok  otomobil firması da limuzin imal ediyor. Dünya ekonomisinde giderek söz sahibi olan veya olmaya çalışan, hangi ürünü kaldırsanız
  altından çıkan Çin firmaları da  her türlü araç imal ederken  gerek otomobil gerekse cip olarak limuzin de üretiyorlar..Limuzinlerin kimi ihtiyaç için üretilirken kimide güç gösterisi ve gösteriş amacıyla üretiliyor!
Bir zamanlar Vehbi Koç için özel yapılan  Ford Taunus Limuzin ise yerli  bir örnek olarak hatırlanabilir.
Dünyadan
limuzin manzaraları;
 Bir Mercedes Benz   klasiği , S600.
 Çin'den Hover
 Yine Çin'den; Chery Riich
 Fiat 500'den limuzin olur mu? Hemde ekonomikl bir limuzin olur.
 Toyota'dan  bir limuzin;Sienna

 Spor otomobil genlerine sahip bir limuzin.Üstelik geçmişini incelerseniz Lamborghini'ye bile ulaşabilirsiniz.
Toyota İnnova
Alltaki araç ise Chery Tiggo XL
Tören ve düğünler için limuzin kiralama servisleride var artık.



Etiketler: , , , , , , ,

EŞSİZ JeansLab'li sözüm sana! Bütün kızlar/bütün erkekler benim diyorsan, JeansLab'den protest yaklaşım sana gelsin. Karşı cinsten +REP'leri topla, kazan!
Kampanya 29 Şubat'ta yani eşsiz bir günde bitecek ve her hafta ödüller kazandıracak.
http://www.facebook.com/jeanslab

Ödüller şöyle:
1. hafta
Erkek : Diesel Gömlek ,Bayan : Diesel T-shirt
2. hafta
Bayan : Replay T-shirt ,Erkek : Armani
2011 yılı motorsporları adına ralli, pist başta olmak üzere 
bir çok sınıfta mücadeleyle geçti.
Türkiye Otomobil Federasyon TOSFED'in düzenlediği motorsporları organizasyonun 2011 sonuçlarından sonra 2012 takvimi de belirlendi. İlk yarışlar hayata geçerken veya geçmek üzereyken motorsporları konusunda  genele yaymak ve kolaylaştırmak adına  daha çok şey yapılabilir görünümü var..
Kısaca 2011şampiyonalarında ilk sıralar;
2011 Türkiye Ralli Şampiyonası 
1-YAĞIZ AVCı  118,0 Puan,
2-BURAK ÇUKUROVA   104,0
3-ERCAN KAZAZ    84,0

2011 Ralli takımlar Şampiyonası
1-CASTROL FORD TEAM TÜRKİYE 265,4 puan
2-BONUS PARKUR RACING 217,8
3-TOK Sport  123,6
4-  PEGASUS RACING 114
5- NEO MOTORSPOR  76
6- ST RACING    24
7- TEAM 47   10

2011 Tırmanma Şampiyonası
Kategori 1; TANER CANBOLAT 69 puan
Kategori 2; BÜLENT GÜRKAN   53
Kategori 3; ALKAN ERDEN   75
Kategori 4; VEDAT DİKER   72
Kategori 5; M. ARSLAN ACAR  15

2011 Pist takımlar Şampiyonası
1-BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT  124puan
 2- ÜLKÜ MOTORSPOR  113


2011 Türkiye Pist Şampiyonası
Süper Grup
1- KAAN GÜRGENÇ  96 puan
2- İBRAHİM OKYAY   38
3- SUAT DEMİREL  38
4- ADEM ÇETMEN  38
Maksi Grup
1- AYTAÇ BİTER 112 puan
2 -ÜMİT ÜLKÜ  92
3- İBRAHİM OKYAY  34
 Grup 1600 
1- ALİ CAN TOPAK 42 puan
2- AYHAN GÖLLÜ  38
3- Yüreğir Tekeli 8

2011 Otokros Şampiyonası
Kategori 1; SİNAN SAATÇİ  30 puan
Kategori 2; EMİR KÜÇÜKSARI 65
Kategori 3;BUĞRA BANAZ   45
Kategori 4; HALİM ATEŞ  57
Kategori 5; ERKAN GÜRAL  54

 2011 Off Road Takımlar Şampiyonası
1- İNCİ AKÜ OFF-ROAD Team 170 puan
2-  Monroe  OFF-ROAD   121

2011 Off Road Şampiyonası
1-Z. VOLKAN GÖNÜLALAN  113 puan
2- AHMET TINKIR  106
3-GÜNEŞ TOP  77

2011 Türkiye Klasik Otomobil  Şampiyonası
ALİ TARIK TUNALIOĞLU  86,9 puan
2 K. SİNAN DÜNDAR  72,9
3 SİNAN EVMAN  66,0
4 H. ELİF ŞAKAR 60,7

2011 Karting Şampiyonası 
125 cc; GÜN TAŞDELEN 240 puan
KF3; BATUHAN ÜNLÜ  224
Mini; CAN LUCA ÜNSAL 194
2011Historic Ralli Şampiyonası
1- ENGİN KAP 38,4 puan
2- HAYDAR GÜÇLÜ  31,8
3-ERDAL TOKCAN  27

2012 Motorsporları takvimi sonradan bir gelişme olmazsa Mart sonunda başlayıp  Kasım ortalarına kadar sürecek.

2010 yılı sonuçları ise burada.






Etiketler: , , ,

Aşkın rengi kırmızı hiç bu kadar çekici olmamıştı… Wella Pro Series ve Trendyol, tutkunun rengi kırmızı ile romantizmin başkenti Paris’i Sevgililer Günü’ne özel ‘Kırmızının Tutkusu’ butiğinde bir araya getiriyor. Facebook yarışmasına katılarak bu büyülü şehre çift kişilik bir seyahat kazanma şansı elde edebilirsiniz!

Ayrıca butikten verdiğiniz her siparişle birer adet büyük boy Wella Pro Series
Otomobil yayıncılığında; Autocar,  AutoBild , Top Gear ,Auto Motor Sport gibi önemli bir marka olan İtalyan Quattroruote Nisan ayı itibariyle Türkiye'de..
İtalya'nın ve Avrupa'nın en çok satılan ve takip edilen otomobil dergisi Quattroruote,
 56 yıldır yayınlanıyor.Aylık satışı 360 bini bulan dergi  Quattroruote Special adıyla 3 ayda bir yayınlanacak.
1956 yılında yayın hayatına başlayan Quattroruote  4 kilometrelik özel


test pisti ile de kendine ait test pisti olan tek otomobil dergisi. 
 Testleri ve teknik verileri başta İtalya olmak üzere Avrupa’da ve otomobil firmalarında referans olarak görülen dergi yaptığı testlerdeki sonuçları, sıfır ve ikinci el fiyatlarıyla İtalya’da bir başvuru dergisi konumunda.
 Quattroruote Special Türkiye'nin genel yayın yönetmenliğini otomobil dergicisi Ahmet Çelik yapacak.Önceki yıllarda Türkiye'nin ilk haftalık otomobil dergisi Otohaber'in Quattroruote ile birlikteliği vardı.Şimdilerde ise Motor Presse ve Turkuvaz Gazete Dergicilik ortaklığıyla yayınlanıyor.. 

Etiketler: , ,

Yerli ve elektrikli bir motosikletimiz daha var, Vitobis.
 Vitello markasıyla mobilya üreten Başterziler Grubu
 İzmir’de elektrikli motosiklet üretimine başlıyor. 
Mevcut  250 bayisi  ile  Vitello, ürettiği motosikletlerin satışını da yapacak.
Motorsiklet ithalatı ile başlananan süreçte   
üç ayrı model motosiklet üretimi gerçekleştiriliyor.


Tayvan’ın dünyaca ünlü motosiklet markası
 PGO'nun distribütörlünü yapan grup zaman içimde 3 farklı motosiklet  markası üretiyor olacak;
 PGO, Vitello, Vitobis...
Vitobis elektrikli, Vitello  ise benzinli olarak üretilirken diğer marka ise PGO   olacak.      İzmir Gaziemir’de 10 bin metrekare kapalı alana sahip  tesiste üretim gerçekleşecek.. İmalat  %30 yerlilik oranına sahip.Zaman içinde yerlilik artacak. 2012’nin ilk aylarından itibaren, yıllık 30 bin adet üretim kapasitesi  80 kişilik kadro  ile sağlanacak. Bu arada Tayvanlı PGO markası motosiklet üretirken Fransa'da ki PGO firması ise 1960'ların  Porsche çizgilerinde spor otomobil üretiyor.
İki firma arsında isim benzerliğinin dışında bir bağlantı yok.
Vitobis'in mevcut modellleri ise Efes, Artemis ve Truva olarak belirlenmiş.


Etiketler: , ,

 Rakipleri belli  olan Kenan Sofuoğlu 26 Şubat 2012'de ki ilk yarışla pistlerde olacak..
2012 Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonaları'na katılacak  takım ve sporcuların geçici listesi  FIM tarafından açıklanırken
Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, yeni takımı
  Kawasaki Deltafin Lorenzini ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Uluslararası Motosiklet Federasyonu FIM tarafından açıklanan  listede 32 sporcu yer alırken, Güney Afrikalı Sheridan Morais, Sofuoğlu’nun takım arkadaşı olacak. Dünya Supersport Şampiyonası 26 Şubat’ta Avustralya’da start alacak. Geçtiğimiz günlerde sade bir törenle nişanlanan Kenan Sofuoğlu'nun motosikleti ise 
Kawasaki Ninja ZX - 6R.


Test sürüşlerinde iyi zamanlar yapan Sofuoğlu, 
 özellikle motosikletin performansıyla elektronik aksamlarını beğeniyor. 
Son testler  21 Şubat'ta ilk yarışın yapılacağı 
Avustralya'da gerçekleşecek.
İkinci yarış ise 1 Nisan'da İtalya'da İmola Pistinde olurken üçüncü etap Hollanda 
ve 14 yarışın finali olan son yarış ise Magny - Cours'ta koşulacak..

Etiketler: , ,

3 Ocak 2012 Tarihinde kurulan http://www.yuztik.com/ internet sitesinde siteye giren kullanıcılar da reklam verenler de fayda maliyeti sağlamaktadır.
Siteye girip günde 2 dakikasını ayırarak sitede bulunan 10.000 kutucuktan 100 tanesine rastgele tıklamak. Her tıklayışta 1 ve 100 aralığında sayı üreten kutulardan çıkan puanların toplamı, kullanıcının “Gün Toplamı Puanı” oluyor. En yüksek puanı
  Otomotivde 2012 yılının ilk üretim ve satış rakamları ortaya çıktı.
Bu yılın ilk verilerine göre;  2012'de , geçen seneye göre  satış rakamlarının düşebileceği ancak 750 binden  aşağıya inmeyeceği yönünde. Uluslararası  firmaların ortak veya Türkiye şubeleri  küresel hareketlerden etkilenseler de diğer yerli firmaların bu etkiyi daha çok hissedecekleri  düşünülebilir.
Özellikle hafif ticari araç ve kamyonda bariz düşüşler görülürken  bu durumun en büyük etkeni olarak ÖTV'deki artış gösteriliyor.Bunun yanında otobüs, minibüs  üretiminde  ise artış var.

ODD verilerine göre ise 2012 Ocak otomobil ve hafif ticari araç rakamları 
şu şekilde gerçekleşti;
Toplam araç satışı ( otomobil + hafif ticari) ; 29 545 adet.
En çok üretim 24.391 ile Renault'nun..Onu 23.569 Ford Otosan takip ediyor.
En az üretim ise 96 ile BMC. 111 ile Otokar ve 138 ile MAN Türkiye takip ediyor.
İthal toplam; 17 975. Yerli Toplam; 11 570.
Toplam otomobil; 21 077 (yerli 7190, ithal 13 887 ) adet.
Toplam hafif  ticari araç 8468 ( yerli 4380, ithal 4088 ) adet.
En fazla satılan marka 4710 ile Renault. Volkswagen 3848, Ford 3671 adet.
En çok satılan yerli otomobil Renault 3664 adet.
En çok satılan ithal otomobil Volkswagen; 2804 adet.
İthal ve yerli en çok satan yine 3884 adetle Renault .
0 çekenler; Aston Martin, Chrysler, Dodge, Jeep, Lada,
 Daihatsu, Lamborghini, Maserati, Otokar, Saab.
1 çekenler; Lancia.
2 çekenler; Bentley, İnfiniti, Ferrari, 
3 çekenler ; Smart.
Veriler; OSD ve ODD.

Etiketler: , , , , , , , , , ,

Bir sitenin sevgilisi de ziyaretçileridir diye düşündük ve sevgililer gününü hediyesiz bırakmayalım istedik :)
Bu akşama kadar aşağıdaki linkteki fotoğrafımızı paylaşın çekilişe katılın;
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150541168744083
Çekiliş sonunda 1 kişiye sevgililer gününe özel sticker hediye; http://bit.ly/Aw1XVf
Not: Çekilişe katılabilmeniz için duvarınızın herkese açık olması ve
Yerli otomobil olsun mu? Olsun...Dış borçlar azalsın mı? Azalsın, hatta bitsin..
Yeni yatırımlar artsın mı? Artsın..İşsizlik ortadan kalksın mı? Kalksın...
Trafik rahatlasın mı? Rahatlasın.Şüphesiz bu alanlarda birçok çalışma yapılıyor..
Bu arada yurtdışında iflas eden ve zor durumdaki firmaların alınıp Türkiye'ye kazandırılması için  çabalar olduğuna  ve bu çabaların devletçe desteklenmesi gerektiğine dair basında bazı yorumlar çıktı geçtiğimiz aylarda..Geçen senelerde  AB ve ABD;   dünya devi olan bir çok firmayı kurtarmak için mali olarak destekledi...
Buradan hareketle;
Türkiye'nin ilk motorlarını  üreterek  iflas eden Gümüş Motor esas  adıyla Pancar Motor  
yine Uzel gibi zor durumda imalata devam etmek isteyen firmalar ile Askam , Hema Traktör gibi uyuyan bir çok güzeli! ekonomiye kazandırmak  için  bir çok şey yapılabilir.
Yeni yatırımlar teşvik edilirken atıl durumdaki yatırımlarda ayağa kaldırılmalı..
Bu konuyu desteklemek ve yakıt sarfiyatını azaltmak, çevre kirliliğini en aza indirmek,  hurdalar ile azda olsa ham madde ihtiyacını karşılamak , kaza oluşumunu da en aza indirmek adına  otomobil yazarı Ufuk Sandık; HURDAYI YOLDAN ÇEKiN adıyla bir kampanya başlattı..Çevreyi kirletmeyen araçlara vergi  ve benzeri konularda kolaylık gösterilmesi gerektiğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de  bu kampanyayı destekliyor..

Bu arada Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise kış şartlarında kar lastiği takmayan sürücülere 4 kar lastiği fiyatında ceza kesilmesini öneriyor. Aslında güzel bir fikir; canlara  kıymaktansa ve ceza olarak boşuna para vermektense kar lastiği almak en mantıklısı. Ancak bunun için polis ve belediye ilgililerinin sıkı denetim yapmaları şart. 
Hala Edirnekapı Şehitliği'nde minibüsler saatlerce müşteri bekleyerek trafiği perişan ediyorlar.Malesef bu sorunlar hala devam ediyor. 
Denetim gibi bu işler sıkılaştırılmazsa yine değişen bir şey olmaz.
Bizde bunlar konuşulurken;
 Çin'de otomobil satışları Türkiye gibi düşüşte; Ocak 2012 % 24,
Saab'ın durumu, taliplileri ile GM arasında beklemede,
Daihatsu 'dan sonra Mitsubishi' de Avrupa'dan ayrılıyor (imalat anlamında),
Akaryakıt yerine elektrik, hidrojen, güneş enerjisi, biyogaz ve bitkisel yakıt kullanımıyla ilgili araştırmalar hızla sürüyor..

Etiketler: , , , , ,


Kıbrıs gazetesinden Ahmet Tolgay'ın köşesinde yer alan Türk sineması üzerine oldukça güzel ve arşivlik olan paylaşımını bizde sizlerle paylaşıyoruz.

Kıbrıs'ın olaylarla dolu son yarım yüzyıllık tarihi Türk sinemasının ilgisini çekmekte gecikmemiştir. Özellikle 1955 yılı sonrasında Kıbrıs Türklerine yöneltilen Rum terörü bir yandan Türk basınının, kamuoyunun ve hükümetlerinin, diğer yandan da Türk film yapımcılarının gündemine oturmakta gecikmeyecektir.
Kıbrıs ile ilgili ilk film 1959 yılında Sezer Sezin ve Kenan Artun'un hem başrollerini hem de yapımcılığını üstlendikleri "Kıbrıs Belası Kızıl E.O.K.A.", Nişan Hançer'in (1923-1997) yönetmenliğinde çekilir. Konusu bir Türk taburunun Mağusa'da tuzağa düşürülerek katledilmesi ile ilgilidir. Bu film Kıbrıs konulu ilk film olmasının yanı sıra başka ilkleri de beraberinde getirir. Bu Sezin-Artun Film Şirketi'nin ilk ve tek filmidir; çünkü film Türk Hükümetince yasaklanan ilk Türk filmi olması hasebiyle gösterilememiş ve yapımcılarını büyük zarara uğratmıştır. Yasaklanma nedeni ise 1959 yılında imzalanan Zürih ve Londra Antlaşmaları ile Türkiye ve Yunanistan arasında oluşan iyi ve dostane havanın bozulmaması idi.
Devamı buradan...

Etiketler: ,

Sitede arayın

Seçmeler

Dersler
Coğrafya
2. el araba
uzunyol Yorum RSS

Bu site Google AdSense ile gelir elde ediyor.
Bu tema araba-cı tarafından hazırlanmıştır.